מועדון לקוחות הוא הפלטפורמה שמצדיקה את נאמנותם של לקוחות לעסק מעבר לשביעות רצונם מהמוצר או השירות עצמו. בשוק תחרותי כפי שיש בעידן שלנו עלינו לייצר תשתיות טובות, בטוחות ומתגמלות ללקוחות על מנת שיבחרו שוב ושוב במותג שלנו. מותגים ברחבים העולם מעסיקים מחלקות שלמות שתפקידם לבנות, לנהל, להרחיב ולחדש את מועדוני הלקוחות שלהם, זאת מתוך הבנה ברורה כי בצעד זה הם מגדילים את מחזור הרווחים שלהם בטווח הארוך ומייצבים את הפעילות העסקית של המותג.

מועדון לקוחות אינו חייב להיות דבר מאוד גדול ובהשקעה כספית גדולה, אך עליו להבליט את הבידול בתגמול של לקוח שבוחר להמשיך ולקנות במותג ולהיות חלק "ממשפחת" המותג. כאשר עסק בוחר להקים מועדון לקוחות עליו לבחור מהי התמורה המרכזית ללקוח שהוא חבר במועדון וכיצד הוא עדיין שומר על רווחיות יחסית בתגמול שהוא נותן. למשל : חברה יכולה לבחור כי החברים במועדון הלקוחות שלה משלמים כסף חודשי/שנתי בסכום מסויים ואז יכולים להנות מהטבות לאורך השנה. התשלום "המינורי" הזה שמשלמים הלקוחות יכול להיות בסיס כספי טוב שיאפשר למותג לתת הנחות שוות יותר לחברי המועדון. מדוע? מאחר והתשלום גם מהווה סוג של מחויבות למותג וגם נכנס כחלק מהמחזור (בעיקר בחברות שיש להן המוני לקוחות במאגר) . ככל שההשקעה הכספית של הלקוח גבוהה יותר בהיותו חלק ממועדון, כך העסק מחויב לתת לו תגמול גבוה.

אני ממליצה מאוד לכל עסק להקים מועדון לקוחות ולהתאים אותו לקהל היעד היעד שלו. כפי שאמרתי זוהי אינה פעילות מורכבת אך היא דורשת עקביות, סדר, תגמול תואם וניהול.
כלי ניהול חשובים בהקמת מועדון לקוחות:

• הכנת פלטפורמה טכנית לניהול הלקוחות
• קביעת הדרך לאיסוף מידע
• קביעת תנאי הצטרפות
• קביעת מודל תגמול חברי מועדון
• יצירת שיתופי פעולה להטבות ללקוחות (תגמול ללא הוצאה כספית מתקציב העסק)

צריכים עזרה בהקמה וניהול של מועדון לקוחות ? צרו קשר עוד היום


רוצים לדעת עוד?